Raahen saaristo | Visit Raahe
Clear sunshiny summer day in Raahe Archipelago

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Raahen saaristo

Raahen saaristo, Vuoden Retkikohde 2016, on helmi kaupungin sylissä. Kompakti citysaaristo koostuu noin 50:sta pienestä saaresta ja luodosta. Piipahda risteilyllä, vietä ihana kesäpäivä saaressa, tutustu maankohoamisen synnyttämään luontoon luontopolulla, kuuntele merenkulun historiaa ja tarinoita ääniopasteina, nauti autiosaarten rauhasta ja ihanista hiekkarannoista.

Saarista tunnetuimmat ovat Iso-Kraaseli, Tasku ja Kalla. Iso-Kraaselin ja Taskun saarilla pääset tutustumaan arktisen saariston erikoisuuksiin, pookeihin eli 1800-luvun valottomiin majakoihin. Iso-Kraaselin saaresta löytyy myös historiallinen luotsitupa, josta luotsit ohjasivat aluksia turvallisesti avomereltä satamiin ja niiltä ulos. Varaa luotsitupa yöksi käyttöösi ja koe ikimuistoinen saaristoelämys!

Saaristosta pääset nauttimaan helposti. Kesäisin sinne sinut vie päivittäiset risteilyt sekä Island Hopping ja Hop on hop off -retket. Lisätietoa vieras- ja retkisatamista saaristossa löydät Veneilijän palvelut -sivulta.

Talvisin nautitaan jäätyneestä merestä ja sen suomista retkeilymahdollisuuksista. Saaristoon pääset jäitä pitkin kävellen, hiihtäen, lumikenkäillen, fatbikella ja rekikuljetuksilla.

Raahen saaristo on ainoa merkittävä saaristo Kalajoen Rahjan ja Oulunsalon välisellä alueella. Saaristoon kuuluu sekä rannikon läheisiä metsäisempiä sisäsaaria ja kauempana avomerellä sijaitsevia pieniä avoimia luotoja. Saaristo on maankohoamisen ja varhaisten elinkeinojen, kuten laidunnuksen, kalastuksen ja merenkulun muovaama maisemallisesti arvokas kokonaisuus.

Merkittävä osa Raahen edustan saaristosta kuuluu Natura 2000 -verkostoon linnustonsa, kasvillisuutensa ja luontotyyppiensä perusteella.

Lintujen pesimärauhan turvaamiseksi tärkeimmillä lintuluodoilla ja -saarilla on lintujen pesimäaikaan maihinnousukielto.
15.4.-15.7. Saapaskari, Kakkonen, Selkämatala, Kallanriutta, Rääpäkänriutta, Vesimatala, Isokivi, Kurikka, Kusiini, Kanttikivet.
1.5.-20.7. Rääpäkkä.
1.5.-15.7. Jyryn saari.

Clear sunshiny summer day in Raahe Archipelago
Skiing tracks to Iso-Kraaseli Island in Raahe Archipelago
Tasku island and historical daymark in the summer - Raahe Archipelago
Camping on Tasku Island at Raahe Archipelago
Mounts of packed ice and Tasku Island daymark - Raahe Archipelago
Winter fatbiking on frozen sea at Raahe Archipelago