Saapuminen & liikkuminen | Visit Raahe

Raahen seutu sijaitsee loistavalla paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Käytettävissäsi on nopeat lentoyhteydet maailmalle, ympäristöystävälliset junat, sekä länsirannikon valtaväylä, 8-tie automatkustamiseen. Seudun keskus, Raahe, sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Oulusta etelään, noin 1½ tuntia Kokkolasta pohjoiseen ja noin kaksi tuntia Kajaanista länteen. Raahessa melkein kaikki mitä tarvitset on kävelymatkan päässä.  

Boy on a boat in Raahe

Saapuminen tänne

Kun suunnittelet matkaasi Raahen seudulle ja täällä liikkumiseen, apunasi on Matkahuollon Reitit ja Liput -sovellus. Lataa sovellus maksutta älylaitteellesi ja voit hakea, suunnitella ja ostaa lippuja koko matkallesi osoitteesta osoitteeseen. Sovellus opastaa perille asti eri kulkumuotoja hyödyntäen, ja saat vapauden valita itsellesi parhaiten sopivat aikataulut, liikennevälineet ja reitit. Lataa Reitit ja Liput sovelluskaupastasi  

 

Tule lentämällä  

Suomen toiseksi vilkkain lentoasema Oulussa on vain n. 70 km Raahesta pohjoiseen. Matka-aika lentoasemalta Siikajoen kylälle 50 min, Raaheen 60 min ja Pyhäjoelle 1 h 20 min.  

Jatkoyhteys Oulun lentokentältä ja -kentälle kutsutaksilla

 • Kutsutaksilla pääset kätevästi Oulun lentoasemalta Raaheen, Siikajoen Revonlahdelle ja Pyhäjoelle. Raahen ydinkeskustan alueella minibussin hakee matkustajat hotellilta, työpaikalta tai jopa kotiovelta ilman lisäveloitusta. Muuten kyytiin pääsee noutopisteiden lisäksi reitin varrelta linja-autopysäkeiltä ja 8-tien välittömästä läheisyydestä.
 • Varaa kyyti kutsutaksiin: Lentokentälle liikennöivään kutsutaksiin tulee ilmoittautua ennakkoon edellisenä iltana klo 20.00 mennessä puh. 0100 3020. Numero palvelee sinua 24/7. Aikataulut ja hinnaston löydät Raahen taksin verkkosivuilta.

Vinkki: Oulun lentoasemalta voit myös vuokrata auton vierailullesi.

Tule junalla  

Junalla matkustat seudulle nopeasti ja ympäristöystävällisesti. Raahen rautatieasema on Vihannissa, noin 36 km päässä kaupungin keskustasta. Siikajoen rautatieasema sijaitsee Ruukissa. 

Jatkoyhteydet Vihannin rautatieasemalta

Jatkoyhteys linja-autolla 

Vihannin asemalta pääset reittiliikenteen vuoroilla Raahen keskustaan viikon jokaisena päivänä. Reitin löydät Matkahuollon aikatauluhaulla tai lataa tästä aikataulu josta löydät myös junat joilta ja joille yhteys ja matkan hinnaston. 

Vinkki: Vaihtoehtoisesti voit harkita matkustaa junalla Ouluun tai Kokkolaan ja jatkaa linja-autoyhteydellä perille Raahen seudulle. Vuorot löydän niinikään Matkahuollon sivuilta.

Jatkoyhteys kutsutaksilla

Vihannin asemalta on kutsutaksiyhteys Raahen keskustaan viikon jokaisena päivänä. Asemalle mennessä Raahen alueella taksi lähtee taksiasemalta osoitteesta Fellmanin Puistokatu 19, 920100 Raahe. Kyytiin pääset myös Raahen linja-autoasemalta ja matkan varrella olevilta linja-autopysäkeiltä. Sovi paikka kuskin kanssa, kun ilmoittaudut kyytiin.

 • Kutsutaksin aikataulu (1.11.2021 – 31.10.2024)
  Ma–su Raahe–Vihanti klo 21.00 (etelään lähtevä juna IC 266 klo 21.52)  
  Ma–su Vihanti–Raahe klo 21.35 (etelästä tullut juna IC 51 klo 21.28)
 • Varaa kyyti kutsutaksiin: Kutsutaksin kyytiin ilmoittaudutaan soittamalla Raahen Taksi Oy:n numeroon 0100 3020 viimeistään kaksi tuntia ennen taksin lähtöaikaa. kyydin hinta asiakkaalle on 13,00 € Raahe – Vihanti välille. Tarkista mahdolliset muutokset aikatauluun  Raahen Taksin sivuilta.  Muina aikoina taksi palvelee normaalisti tilauksesta.

Jatkoyhteydet Ruukin rautatieasemalta

Ruukin asemalta pääset jatkamaan matkaasi reittiliikenteen vuoroilla. Tarkista lähdöt Matkahuollon aikatauluhaulla.

Tule linja-autolla  

Raahen linja-autoasema ja taksiasema sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa osoitteessa Fellmanin Puistokatu 19, 920100 Raahe. Tänne saapuu linja-autoja pohjoisesta, etelästä ja idästä. 

Linja-autovuorot Matkahuolto 
Linja-autovuorot Onnibus 
Onnibussin pysäkkejä mm. Revonlahti (Siikajoki), Raahen Linja-autoasema sekä pysäkit Valtatie 8 varressa, Jokelanperän pikavuoropysäkki Siikajoentien ja Jokelantien liittymien välissä. 

Vinkki: Jos tarvitse jatkoyhteyttä Onnibussin pysäkeiltä, katso Raahe-kyyti ja Taksi alla.

Tule veneellä  

Veneilijän palvelut Raahen seudulla sivulla pääset tutustumaan satamiin ja palveluihin ja lomanviettovinkkeihin. Raahessa vierailevia venekuntia palvelee Raahen Purjehdusseuran isännöimä Terässatama. Lyhyillä käynneillä veneen voi kiinnittää maksuttomasti Museonrannan venepaikoille sekä Iso-Kraaselin, Taskun, Kallan ja Ulkopauhan saarissa oleviin laitureihin ja poijuihin. Siikajoen kunta ylläpitää Merikylän, Tauvon ja Varessäikän pienvenesatamia ja niiden palveluja.

 

Liikkuminen täällä 

Raahen keskustassa kaikki palvelut on kätevästi kävelymatkan etäisyydellä, pikkukaupungin etuja. Liikutpa sitten kaupungissa, saaristossa tai seudun kohteisiin, jalan, pyörällä, veneellä tai autolla, kyyti löytyy ja kysyvä ei tieltä eksy. 

Pyörällä pitkin katuja ja metsäpolkuja

Useimmat majoitusliikkeet tarjoavat polkupyörän lainaksi vierailusi ajaksi. Pyöriä kaupunki- ja maastoajoon voit myös vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä.

Paikallisliikenteen kyydissä ja esteettömästi  

Raahe-kyyti

Raahe-kyyti on kaikkien ikäryhmien ja matkustajien käytössä oleva palvelu Raahen kantakaupungin alueella,, jonka reitit ohjautuvat tilaajalähtöisesti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Voit siis tilata matkan valitsemaltasi pysäkiltä pysäkille tai ovelta ovelle. Raahe-kyydin liikennöintialueen näet tästä kuvasta

 • Raahen-kyydin tilaaminen Tilaa matkasi Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovelluksella, jonka lataat maksutta sovelluskaupastasi. Lisätietoa sovelluksesta. Mikäli tarvitset liikkumiseen apuvälineitä, esim. pyörätuoli tai mukana on lastenrattaat, merkitse se tilaukseen. 
  Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sovellusta, voit tilata kyydin numerosta 044 740 4648.
 • Raahe-kyydin hinta per matka 4€ aikuisilta ja 3 € lapsilta (4-11v.). Voit maksaa matkasi sovelluksella tilausta tehdessäsi tai kyytiin noustessasi käteisellä, kortilla tai mobiililipulla. Lisätietoa Raahe-kyydistä Raahen kaupungin verkkosivuilla.

Kätevästi Taksilla  

Raahen Taksi Taksipalvelut saat ulottuvillesi entistä helpommin, joustavammin ja nopeammin. Lataa älylaitteellesi maksuton Taksini-mobiilisovellus, se on nopea tapa tilata Otaxin auto koko Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Vapaasti vuokra-autolla 

Ota alle seurueellesi sopiva auto, kokovaihtoehtoja löytyy pienistä kaupunkiautoista isoihin perheautoihin, myös pakettiautot ja minibussit löytyvät valikoimista. Tiedustele autovuokrausta näistä: Hertz RaaheOuluntien Autohuolto Oy Shell.

Villisti vesipeleillä

Veneilijän palvelut Raahen seudulla sivulla pääset tutustumaan satamiin ja palveluihin ja lomanviettovinkkeihin. Saaristoristeilijät vievät sinut Raahen saaristoon kesällä joka päivä. Saaristoristeilyjen ja kuljetusten aikataulut löydät omalta sivultaan. Operoijien kanssa voit sopia myös kyydityksistä muualle seudun kohteisiin.
Kajakit, kanootit ja SUP-laudat voit vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä.