Alueinfo | Visit Raahe

Raahen seutu on hyvien osien yhteensopiva summa, se on Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki. Kotimme on Suomen Pohjois-Pohjanmaalla, Perämeren rannalla, Siika- ja Pyhäjokien välissä ja varsilla. Alueinfo -sivuilla pääset täydentämään tietojasi paikkakunnista, kylistä ja nauttimaan pienen palan seudun syntyhistoriaa. Tervetuloa olemaan osa tarinaamme. 

kesäkukkia pyörän etukorissa Siikajoen Karinkannassa

Ensimmäiset asukkaat saapuivat Siikajoen suulle jo 1400-luvulla

Siikajoella koet maaseuden rauhaa. Täällä asut sekä työskentelet lähellä luontoa, kahden kaupungin välissä, joen ja meren äärellä. Siikajoki tarjoaa alati uusia elämyksiä. Eksy Siikajoelle – tiedät löytäneesi!

Siikajoki Ruukinkylä's scenery in autumn.

Lähde luontoon, suuntaa vesille, nauti rauhasta tai vauhdin hurmasta Pyhäjoella.

Lähde retkeilemään ja liikkumaan luotoreiteille, heitä siima veteen ja valmistaudu ateriaan tuoreesta saaliista, bongaile linnut, seikkaile kuohuvat kosket ja nauti veden liikkeistä rauhallisesti virtaavissa suvannoissa ja aavoilla ulapoilla. 

Kayakers in the Pyhäjoki River

Lorvi upeassa vanhassa kaupungissa, lorki palkitun saariston vesissä ja ookaile muihin uniikkeihin raahelaisiin helmiin.

... ja taas tuulee! Raahelainen tuuli yllättää aina kulkijan: se tuulee vastaan silloinkin, kun luulet pääseväsi myötäiseen. Meille tuuli on kotoisaa: se hulmuttaa hiukset ja vapauttaa tilaa uusille ajatuksille.

The Museum Beach of Raage in the Winter Twilight