Seutu tunnetaan merestä ja saaristosta, laivoista, merimiehistä, heidän erilaisista tavoistaan ja tarinoistaan.

Meri ja joet, vedet ja tuulet, elämän makuinen elämä ovat muokanneet meidät tällaisiksi kuin olemme, itsepäisiä jurottajia sanoisi yksi, hersyvän nauravaisia elämästä nauttijoita sanoisi toinen. Pääset kokemaan sen ihan itse aktiviteettien ja kulttuuritarjonnan viemänä, nähtävyyksien äärellä, retkeilyreitistöillä ja hyvinvointiasi hellien. Muista myös tuliaiset kotiin ja itsellesi.

Soveliuksen talossa Raahe

Täältä löydät tekemistä Raahen seudulla. Meillä on täällä maailman puhtain ilma, vihreät metsät ja kirkkaat vedet ja ne ovat kaikille vapaita nauttia. Seikkaile saaristossa, retkeile vesillä ja metsäisillä poluilla. Koe Island Hopping, fatbike-retket, melontaa auringonlaskussa, merikalastustuksen jännitys. Ota matkailuopas vanhaan puukaupunkiin tai koulutettu ohjaaja mukaan seikkailuusi ja saa retkestäsi enemmän iloa. Voi hyvin, sinusta ja luonnosta pidetään huolta.

Ihminen veneilee koiran kanssa

Tutustu merikaupungin, laivanvarustamisen ja kaupankäynnin historiaan. Henkilöt tarinoissa ovat aitoja ja pääset tapahtumien tunnelmaan niiden oikeilla paikoilla. Koe rannikkoseudun ja arktisen saariston erikoisuudet, historialliset pookit eli valottomat majakat. Nauti taiteesta gallerioissa ja puistoissa tai kääri hihat ja luo itsesi näköistä taidetta työpajoissa. Kesäteatteri on olennainen osa suomalaisen kesän kokemista. Lähde lorkkimaan luonnonvesiin. Jos et vielä tiedä mitä se tarkoittaa niin kysy paikalliselta neuvoa.

Lapsi kävelee Wanhassa Raahessa

Raahen tiettävästi vanhimman säilyneen asuinrakennuksen, Soveliuksen talon yläkerrassa sijaitsee interiöörimuseo Laiv

Kivijalkakaupoissa sinua palvellaan. Persoonalliset putiikit, liikkeet, kotiateljeet ja puutarhat kutsuvat sinua hypistelemään, tuoksuttelemaan, sovittamaan, kokeilemaan ja mikä parasta, kohtaamaan. Hyvät asiakaskokemukset ovat luoneet kaupoille tiiviin yhteisön asiakkaita ja faneja jotka palaavat ostoksille yhä uudelleen ja he mielellään myös jakavat hyviä kokemuksiaan.

Raahe koirat Raahen Taitopaja