Tauvon uimaranta ja pienvenesatama | Visit Raahe
Natural white sandy beach of Tauvo in Siikajoki with white

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Tauvon uimaranta ja pienvenesatama

Tauvo on luonnonkaunis merenrantakylä Siikajoella. Rantaviivaa kiertävä pitkä hiekkaranta ja matalat uintivedet tekevät Tauvosta ihanteellisen paikan koko perheen, auringonpalvojien ja surffareiden kesäpäivän viettoon.

Tauvon satamassa on veneilyn lisäksi erinomaiset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon ja uimiseen. Tauvon tyrskyt ovat surffaajille koko Pohjois-Suomen parhaita. Loivat hiekkarannat sopivat mainiosti myös pienten lasten uintileikkeihin. Uimaveden laatua seurataan uintikaudella säännöllisesti.

Venepaikkojen varaaminen
Tauvon satamassa on kaksi merkitsemätöntä vieraspaikkaa. Satamien venepaikkoja voi varata Siikajoen kunnasta puh. 040 3156 233. Kausipaikat jaetaan keväällä venekauden alkaessa.

Asuntovaunupaikat
Tauvon satamassa on muutamia asuntovaunu/ asuntoautopaikkoja. Paikan vuorokausimaksu on 20 €/vrk. Maksuun kuuluu sataman palvelut mm. vesi ja vessat.

Lintututkimusta jo vuodesta 1965
Lintubongaajaa voi kiinnostaa että Perämereen työntyvässä Tauvonniemi on yksi Pohjois-Pohjanmaan tunnetuimmista lintupaikoista. Tauvossa on toiminut jo vuodesta 1965 saakka Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen lintuasema. Pääpaino on ollut muuttavien lintujen rengastamisessa ja havainnoinnissa, mutta myös pesivää ja levähtelevää linnustoa aseman viereisellä Ulkonokalla on seurattu. Ulkonokan, Merikylänlahden ja Säikänlahden linnustot ovat arvokkaita sekä pesimä- että muuttoaikana ja ne on luokiteltu lintuvesiensuojeluohjelmassa kansainvälisesti arvokkaaksi lintuvesikokonaisuudeksi. Lisätietoja löydät Tauvonniemen linturetkioppaasta yhdistyksen sivuilta.

Jos ihastut paikkaan ikihyviksesi niin Siikajoen kunnasta saat oheistuksen tontin ostoon loma-asuntoasi varten.

Sandy beach of Tauvo is ideal for the whole family
Small fishing boat at Tauvo guest berth
Natural white sandy beach of Tauvo in Siikajoki with white
Siikajoki Municipality
Tauvontie 775
92320 Siikajoki
kunnanvirastoatsiikajoki.fi

Voisit pitää myös