purjeveneet

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Raahen seutu sijaitsee loistavalla paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Käytettävissäsi on nopeat lentoyhteydet maailmalle, ympäristöystävälliset junat, sekä länsirannikon valtaväylä, 8-tie automatkustamiseen. Seudun keskus, Raahe, sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Oulusta etelään, noin 1½ tuntia Kokkolasta pohjoiseen ja noin kaksi tuntia Kajaanista länteen. Raahessa melkein kaikki mitä tarvitset on kävelymatkan päässä.  

Saapuminen tänne

Lentämällä   

Suomen toiseksi vilkkain lentoasema Oulussa on vain n. 70 km Raahesta pohjoiseen. Matka-aika lentoasemalta Siikajoen kylälle 50 min, Raaheen 60 min ja Pyhäjoelle 1 h 20 min.  

Airport taksin lentokenttäyhteysvuoroilla pääset Oulun lentoasemalta Raaheen, Siikajoen Revonlahdelle ja Pyhäjoelle. Raahen ydinkeskustan alueella minibussitaksi hakee matkustajat hotellilta, työpaikalta tai jopa kotiovelta ilman lisäveloitusta. Muuten kyytiin pääsee noutopisteiden lisäksi reitin varrelta linja-autopysäkeiltä ja 8-tien välittömästä läheisyydestä. Lentokenttäkuljetukseen tulee ilmoittautua ennakkoon edellisenä iltana klo 20.00 mennessä puh. 0100 3020. Numero palvelee sinua 24/7. 
Oulun lentoasemalta voit myös vuokrata auton vierailullesi.

Junalla  

Junalla matkustat seudulle nopeasti ja ympäristöystävällisesti. Raahen rautatieasema on Vihannissa, noin 36 km päässä kaupungin keskustasta. Siikajoen rautatieasema sijaitsee Ruukissa

JATKOYHTEYDET VIHANNIN ASEMALTA

Linja-autolla

Vihannin asemalta pääset linja-autolla Raaheen maanantaista lauantaihin.
Raahen päässä vuorot lähtevät Raahen linja-autoasemalta ja pysähtyvät tarvittaessa myös matkan varrella reitillä olevilla linja-autopysäkeillä. Matkan hinta Vihanti-Raahe välillä on noin 9 €.
Reitin löydät Matkahuollon aikatauluhaulla.  

Vaihtoehtoisesti voit harkita matkustaa junalla Ouluun tai Kokkolaan ja jatkaa linja-autoyhteydellä perille saakka. Vuorot löydän niinikään Matkahuollon sivuilta.

Taksilla

Vihannin asemalta on kutsutaksiyhteys Raahen keskustaan (aikataulu voimassa 1.11.2021-31.10.2022).
Ma - Su Raahe - Vihanti klo 21.00 (etelään lähtevä juna klo 21.52)
Ma - Su Vihanti - Raahe klo 21.35 (etelästä tullut juna klo 21.28)

Kutsutaksi tarkoittaa sitä että kyytiin ilmoittaudutaan soittamalla Raahen Taksi Oy:n numeroon 0100 3020 viimeistään kaksi tuntia ennen taksin lähtöaikaa. Palvelun hinta asiakkaalle on 13,00 € Raahe – Vihanti välille. Tarkista mahdolliset muutokset aikatauluun  Raahen Taksin sivuilta. Juna-asemalle menevän kutsutaksin kyytiin voi hypätä myös suorimman matkan varrelta linja-autopysäkiltä tai huoltoasemalta, sovi paikka kuskin kanssa kun ilmoittaudut kyytiin. Muina aikoina taksi palvelee normaalisti tilauksesta.

Linja-autolla  

Raahen linja-autoasema ja taksiasema sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa, tänne saapuu linja-autoja pohjoisesta, etelästä ja idästä.

Linja-autovuorot Matkahuolto 
Linja-autovuorot Onnibus Pysäkki: Valtatie 8, Jokelanperän pikavuoropysäkki (Pattijoki, Raahe).

Veneellä  

Veneilijän palvelut Raahen seudulla sivulla pääset tutustumaan satamiin ja palveluihin ja lomanviettovinkkeihin. Raahessa vierailevia venekuntia palvelee Raahen Purjehdusseuran isännöimä Terässatama. Lyhyillä käynneillä veneen voi kiinnittää maksuttomasti Museonrannan venepaikoille sekä Iso-Kraaselin, Taskun, Kallan ja Ulkopauhan saarissa oleviin laitureihin ja poijuihin. Siikajoen kunta ylläpitää Merikylän, Tauvon ja Varessäikän pienvenesatamia ja niiden palveluja.


 

Liikkuminen täällä 

Raahen keskustassa kaikki palvelut on kätevästi kävelymatkan etäisyydellä, pikkukaupungin etuja. Liikutpa sitten kaupungissa, saaristossa tai seudun kohteisiin, jalan, pyörällä, veneellä tai autolla, kyyti löytyy ja kysyvä ei tieltä eksy.

Pyörällä  

Useimmat majoitusliikkeet tarjoavat polkupyörän lainaksi vierailusi ajaksi. Pyöriä kaupunki- ja maastoajoon voit myös vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä.

Paikallisliikenteen kyydissä  

Raahessa liikennöidään kaupunkimaista joukkoliikennettä paikallisbusseilla ja palveluliikenteen autoilla. 

Taksilla  

Raahen Taksi Taksipalvelut saat ulottuvillesi entistä helpommin, joustavammin ja nopeammin. Lataa älylaitteellesi maksuton Taksini-mobiilisovellus, se on nopea tapa tilata Otaxin auto koko Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Vuokra-autolla  

Ota alle seurueellesi sopiva auto, kokovaihtoehtoja löytyy pienistä kaupunkiautoista isoihin perheautoihin, myös pakettiaut ja minibussit löytyvät valikoimista. Tiedustele autovuokrausta näistä: Hertz RaaheOuluntien Autohuolto Oy ShellAutovuokraus Korkki

Vesipeleillä  

Veneilijän palvelut Raahen seudulla sivulla pääset tutustumaan satamiin ja palveluihin ja lomanviettovinkkeihin. Saaristoristeilijät vievät sinut Raahen saaristoon kesällä joka päivä. Saaristoristeilyjen ja kuljetusten aikataulut löydät omalta sivultaan. Operoijien kanssa voit sopia myös kyydityksistä muualle seudun kohteisiin.
Kajakit, kanootit ja SUP-laudat voit vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä.

 

Tutustu

Voisit pitää myös

Mies kävelee laiturilla taskun saaressa Raahen saaristossa. Kesäristeilyt.
Saaristoristeilyt ja kuljetukset Raahen saaristossa
meripäivät museonranta
Veneilijän palvelut Raahen seudulla