Saapuminen ja liikkuminen

Raahen seutu sijaitsee loistavalla paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Käytettävissäsi on nopeat lentoyhteydet maailmalle, ympäristöystävälliset junat, sekä länsirannikon valtaväylä,8-tie automatkustamiseen. Seudun keskus, Raahe, sijaitsee noin tunnin ajomatkam päässä Oulusta etelään, noin 1½ tuntia Kokkolasta pohjoiseen ja noin kaksi tuntia Kajaanista länteen. Raahessa melkein kaikki mitä tarvitset on kävelymatkan päässä.  

Saapuminen tänne

Lentämällä

Suomen toiseksi vilkkain lentoasema Oulussa on vain n. 70 km Raahesta pohjoiseen. Matka-aika lentoasemalta Siikajoen kylälle 50 min, Raaheen 60 min ja Pyhäjoelle 1 h 20 min.   

Airport taksin lentokenttäyhteysvuoroilla pääset Oulun lentoasemalta Raaheen, Siikajoen Revonlahdelle ja Pyhäjoelle. Raahen ydinkeskustan alueella taksi hakee veloituksetta matkustajat hotellilta, työpaikalta tai jopa kotiovelta. Muuten kyytiin pääsee noutopisteiden lisäksi reitin varrelta linja-autopysäkeiltä ja 8-tien välittömästä läheisyydestä. Lentokenttäkuljetukseen tulee ilmoittautua ennakkoon puh. 0600 30010. Numero palvelee sinua 24 h. 
Oulun lentoasemalta voit myös vuokrata auton vierailullesi.

Junalla

Junalla matkustat seudulle nopeasti ja ympäristöystävällisesti.
Raahen rautatieasema on Vihannissa, noin 36 km päässä kaupungin keskustasta. Junilta on linja-auto- ja taksiyhteysvuoroja kaupungin keskustaan. Tarkista linja-autovuorot Matkahuollon aikatauluista ja kutsutaksiyhteys Raahen Taksin sivuilta.
Siikajoen rautatieasema on Ruukissa

Linja-autolla

Raahen linja-autoasema ja taksiasema sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa, tänne saapuu linja-autoja pohjoisesta, etelästä ja idästä.

Linja-autovuorot Matkahuolto 
Linja-autovuorot Onnibus Pysäkki: Valtatie 8, Jokelanperän pikavuoropysäkki (Pattijoki)

Veneellä

Raahessa vierailevia venekuntia palvelee Raahen Purjehdusseuran isännöimä Terässatama. Lyhyillä käynneillä veneen voi kiinnittää maksuttomasti Museonrannan venepaikoille sekä Iso-Kraaselin, Taskun ja Ulkopauhan saarissa oleviin laitureihin ja poijuihin.

Siikajoen kunta ylläpitää Merikylän, Tauvon ja Varessäikän pienvenesatamia ja niiden palveluja.

Liikkuminen täällä 

Raahen keskustassa kaikki palvelut on kätevästi kävelymatkan etäisyydellä, pikkukaupungin etuja. Liikutpa sitten kaupungissa, saaristossa tai seudun kohteisiin, jalan, pyörällä, veneellä tai autolla, kyyti löytyy ja kysyvä ei tieltä eksy.

Pyörällä

Useimmat majoitusliikkeet tarjoavat polkupyörän lainaksi vierailusi ajaksi. Pyöriä kaupunki- ja maastoajoon voit myös vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä ja pyöräliikkeistä.

Paikallisliikenteen kyydissä

Raahessa liikennöidään kaupunkimaista joukkoliikennettä paikallisbusseilla ja palveluliikenteen autoilla. 

Taksilla

Raahen Taksi 

Vuokra-autolla

Hertz
Ouluntien Autohuolto Oy Shell 
Autovuokraus Korkki

Vesipeleillä

Saaristoristeilijät vievät sinut Raahen saaristoon kesällä joka päivä. Operoijan kanssa voit sopia myös kyydityksistä muualle seudun kohteista.
Kajakit, kanootit ja SUP-laudat voit vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä.