Elämyksiä ryhmille | Visit Raahe
Ryhmän retki Raahen saaristoon

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Tervetuloa kokoustamaan ja nauttimaan elämyksistä. Koostimme muutamia valmiita elämyspaketteja ryhmille, ohjelmaksi tyky- tai tyhypäivään, kylkiäiseksi kokousreissulle tai vaikka viihdytykseksi ystäväporukalle. Viipykää hetki kanssamme tai viihtykää pidempään.  Tutustu myös käyntikohteisiin, ravintolatarjontaan, yksityistilaisuuksien tilausravintoloihin ja juhla- ja kokoustiloihin. Lisää vinkkejä visiitillenne saat ottamalla yhteyttä matkailuatraahe.fi.

Alta löydät vaihtoehtoja päivän viettoon seudulla. Otsikosta näet jo suuntaa antavasti minkä kestoisesta aktiviteetistä on kysymys ja minkä kokoiselle ryhmälle se soveltuu. Klikkaa auki otsikosta niin löydät lisätietoja mm. mihin aikaan vuodesta tuote on saatavilla. OTA YHTEYTTÄ kohdasta näet yhteystiedot tiedusteluja ja varaamista varten. 

Hop on – hop off -saaristokuljetus Raahen saaristoon: 6–12 henkilöä, 2–5 tuntia
 

Saaristokuljetus hop on hop off -reitillä Iso-Kraaseli Kalla Tasku. Saaristokuljetus vie sinut päiväksi Iso-Kraaselin, Kallan tai Taskun saareen ja noutaa illan tullen takaisin. Vene hakee matkustajat pois aikataulun mukaisesti niin, että alus on takaisin museonrannassa klo 17. Vaihtoehtoisesti voit palata jo samalla kyydillä takaisin mantereelle, jolloin kierroksen kesto on lyhyempi. Risteilylle on myös takuulähtöjä, lisätietoja täällä. Takuulähtö tarkoittaa sitä, että vene lähtee, vaikka kyydissä olisi vain yksi matkustaja.

Kesto: 2-5 tuntia
Lähtöpiste: Pakkahuoneen museon laituri, Rantakatu 33, Raahe
Ryhmän koko: 612 henkilöä
Saatavilla: Toukolokakuu
Sisältää: Risteily, veneessä pelastusliivit

OTA YHTEYTTÄ
MeriRaahe 
050 434 6340
jouniatmeriraahe.fi (jouni[at]meriraahe[dot]fi)
LINKKI TUOTESIVULLE 

Island Hopping -retki Raahen saaristoon: 6–12 henkilöä, 3 tuntia
 

Island Hopping -risteily on kolmen tunnin risteily Raahen saaristossa, jossa nimensä mukaisesti hypitään saaresta toiseen. Risteilyn aikana tutustutaan kolmeen Raahen saariston pääsaareen, joissa kahdesta käydään myös maissa. Retken hintaan sisältyy kevyt merellinen lounas yhdessä saariston saarissa. Risteilylle on myös takuulähtöjä, lisätietoja täällä. Takuulähtö tarkoittaa sitä, että vene lähtee, vaikka kyydissä olisi vain yksi matkustaja. Huom! ilmoittaudun retkelle 24 h ennen lähtöä!

Kesto: 25 tuntia
Lähtöpiste: Pakkahuoneen museon laituri Rantakatu 33, Raahe
Ryhmän koko: 612 henkilöä
Saatavilla: Toukolokakuu
Sisältää: Risteily, kevyt lounas, veneessä pelastusliivit

OTA YHTEYTTÄ
MeriRaahe 
050 434 6340
jouniatmeriraahe.fi (jouni[at]meriraahe[dot]fi)
LINKKI TUOTESIVULLE

Kesäteatteria, opastettu kaupunkikierros ja lounas: 20–30 henkilöä, 6 tuntia
 

Kesäteatteri on lähtemätön osa suomalaisen kesän kokemista. Raahen Teatteri pitää kortteeriaan yli 100 vuotta vanhassa jugend-tyylisessä talossa, jonka aikanaan rakennutti kaupunkiin rantautunut Pelastusarmeija. Teatteri ja erityisesti ulkoilmalavalla esitettävä kesäteatteri on elämys, säällä kuin säällä. Raahessa elämykseen yhdistyy teatterin sijainti aivan ainutlaatuisessa miljöössä Wanhassa Raahessa, yhdessä Suomen parhaiten säilyneimmistä puutaloalueista 1800-luvulta. Näytöksiä järjestetään kesän lisäksi mm. pikkujouluaikaan.

Kesto: 6 h
Lähtöpiste: Langin Kauppahuone, Kirkkokatu 19, 92100 Raahe tai Raahen Teatteri, Koulukatu 13, 92100 Raahe
Ryhmän koko: 20–30 henkilöä
Saatavilla: Teatterin esityspäivinä kesällä ja pikkujoulujen aikaan
Opastus: suomi/englanti, teatteriesitykset suomeksi
Sisältää: Teatteriesitys Raahen Teatterilla, ruokailu Raahen Hovissa tai Langin Kauppahuoneella, opastettu kävelykierros Wanhaan Raaheen tai opastus kiertoajelulla ja kahvit teatterilla esityksen väliajalla.
Extrat: Kuljetus, lisätarjoilut, majoitus.

OTA YHTEYTTÄ
Langin Kauppahuone
050 513 7750
infoatlanginkauppahuone.fi (info[at]langinkauppahuone[dot]fi)
LINKKI TUOTESIVULLE

Meriretki, sauna ja suloiset unet boutique-hotellissa Wanhassa Raahessa: 4–16 henkilöä, 24 tuntia
 

Vietä unohtumaton päivä vanhassa kauppahuoneessa keskellä 1800-luvun puutalokaupungin idylliä ja vieraile Raahen saaristossa yhden sen harvinaisuuden, puisen pookin eli tunnusmajakan äärellä. Meriretkellä silmäsi ja mielesi lepäävät puhtaan meriluonnon maisemissa. Rannikon maisema muuttuu yhden ihmiselämän aikana voimakkaan maankohoamisen myötä. Hetki historiallisen pookin juurella voimaannuttaa ja vie sinut entisraahelaisten meren ehdoilla eläneiden elämiin. Rauhallinen saunahetki, jossa on ripaus laadukkaiden saunatuotteiden tuomaa ylellisyyttä, virittelee sinut makeille unille uniikissa huoneessa Langin Kauppahuoneen boutiquehotellissa.

Kesto: 24 tuntia
Lähtöpiste: Langin Kauppahuone, Kirkkokatu 19, 92100 Raahe
Ryhmän koko: 416 henkilöä
Saatavilla: Toukolokakuu joka päivä
Opastus: suomi / englanti
Sisältää: Risteily Raahen saaristossa, käynti Iso-Kraaselin pookilla, yöpyminen boutique-hotelli Langin Kauppahuoneessa kahden hengen huoneessa, aamiainen, saunahetki kapteenin saunassa, pyyhkeet ja saunatuotteet
Saavutettavuus: Langin Kauppahuoneella on esteetön kulku. Saunaan ei pääse pyörätuolilla, veneen viereen pääsee pyörätuolilla ja veneeseen autetaan tarvittaessa.
Extrat: Yöpyminen yhden hengen huoneessa ja ruokailut.

OTA YHTEYTTÄ
Langin Kauppahuone
050 513 7750
infoatlanginkauppahuone.fi (info[at]langinkauppahuone[dot]fi)
LINKKI TUOTESIVULLE

Opastettu retki Raahen museoihin ja historialliseen kauppahuoneeseen: 10–50 henkilöä, 3 tuntia
 

1800-luvun puolenvälin jälkeen Raahe oli Suomen suurin laivanvarustajakaupunki. Vaiherikas, vilkkaan satamakaupungin historia avautuu sinulle kahdessa aivan erikoislaatuisessa museossa. Pakkahuoneen museosta löydät merimiesten kaukomailta tuomat luonnonihmeet ja eksoottiset matkamuistot. Kirkkosalissa voit hiljentyä Mikael Baltin 1600-lukuisten vaikuttavien puuveistosten keskellä. Kruununmakasiinimuseossa tapaat Wanhan Herran, maailman vanhimman sukelluspuvun. Parhaimmat paakkelsit ja kahvit ruusukupeista tarjoilevat Langin Kauppahuoneen 1800-luvun asuun pukeutuneet mamsellit.

Kesto: 3 tuntia
Lähtöpiste: Langin kauppahuone, Kirkkokatu 19 92100 Raahe
Ryhmän koko: 10–50 henkilöä
Saatavilla: Vuoden ympäri ma–la klo 10–16
Opastus: suomi / englanti
Sisältää: Opastus museoissa, leivoskahvit Langilla
Saavutettavuus: Langin kauppahuoneella on esteetön kulku, Pakkahuoneen museo on osittain esteellinen, Kruununmakasiini suurelta osin esteetön.
Extrat: Ruokailu, kuljetus, majoitus

OTA YHTEYTTÄ
Langin Kauppahuone
050 513 7750
infoatlanginkauppahuone.fi (info[at]langinkauppahuone[dot]fi)
LINKKI TUOTESIVULLE

Opastettu retki Wanhaan Raaheen ja saaristoristeily: 5–36 henkilöä, 2½ tuntia
 

Retkesi alkaa Langin Kauppahuoneelta, jonne laivat toivat tavaraa kaupattavaksi kaikkialta maailmasta. Kahvittelun lomassa kuulet aikakauden elämästä viereisellä Pekkatorilla, kaupungin kaupankäynnin keskuksessa. Matkasi jatkuu matkaoppaan johdolla lyhyellä kävelyllä Wanhan Raahen halki aitoihin historiallisiin paikkoihin tutustuen ja kuulemaan tarinoita merikapteeni Jannen elämästä Langin laivoilla. Vanhan merimieshuoneen, nykyisen Pakkahuoneen museon vieressä, nouset veneeseen ja jo 20 minuutin kuluttua olet Raahen saaristossa, Iso-Kraaselissa, historiallisen pookin juurella. Oppaat ovat mukana koko retken ajan. Kierros päättyy Museonrantaan.

Kesto: 2½ h
Lähtöpiste: Langin Kauppahuone, Kirkkokatu 19, 92100 Raahe
Ryhmän koko: 5–36 henkilöä
Saatavilla: Touko–lokakuu, ma–la klo 10–17
Opastus: suomi / englanti
Sisältää: Leivoskahvit, opastus Kauppahuoneella ja kävelykierroksella, venematka Raahen saaristossa.
Saavutettavuus: Langin kauppahuoneella on esteetön kulku. Wanhan Raahen kierros soveltuu kuljettavaksi pyörätuolilla avustettuna. Veneen viereen pääsee pyörätuolilla ja apuja veneen pääsyyn on tarjolla. Saaressa kulku osittain esteetön laiturin läheisyydessä.
Extrat: Ruokailut, majoitus, kuljetus kohteiden välillä

OTA YHTEYTTÄ
Langin Kauppahuone
050 513 7750
infoatlanginkauppahuone.fi
LINKKI TUOTESIVULLE

Opastettu vierailu Himmelipajaan, Wanha Raahe -kierros ja kahvittelu: 6–15 henkilöä, 4 tuntia
 

Pajalla kuulet tarinoita himmeliperinteestä ja ”olkien taiasta”. Pajassa valmistetaan tuotteita vanhoja käsityöperinteitä kunnioittaen himmeleiden ohessa, mm. lasituotteet, kynttilät sekä posliinivaluna Raahe-koirat. Himmelityöpajassa valmistetaan oma koriste joko lasista tai luonnon materiaalista perinteistä himmelitekniikkaa käyttäen. 

Tämän jälkeen tehdään opastettu kierros Wanhaan Raaheen joko kävellen tai bussilla. Kierros päättyy idylliselle Langin Kauppahuoneelle, jossa nautitaan kakkukahvit.

Kesto: 4 h
Lähtöpiste: Raahen Taitopaja Pajakatu 4, 92100 Raahe
Ryhmän koko: 6–15 henkilöä
Saatavilla: Ympäri vuoden ma–la klo 10–16
Opastus: suomi / englanti
Sisältää: Esittely vanhan valimon Taitopajalla, himmelikoristeen valmistaminen, kahvitaukotarjoilut Taitopajalla, opastus kiertoajelulla tai kävelykierroksella, kahvit ja leivonnaiset Langin Kauppahuoneella.
Saavutettavuus: Esteetön
Extrat: Ruokailu ja yöpyminen Langin kauppahuoneella, kuljetukset kohteiden välillä ja kiertoajelulla

OTA YHTEYTTÄ
Langin Kauppahuone
050 513 7750
infoatlanginkauppahuone.fi
LINKKI TUOTESIVULLE

Pronssinvalunäytös vanhalla valimolla: 4–20 henkilöä, 1 tunti
 

Työnäytöksessä mallista kaavataan hiekkavalumuotti, johon kaadetaan valussa yli 1000-asteinen, punahehkuinen pronssi. Vaikuttava työnäytös tarjoaa ryhmällesi ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea ja nähdä valimoperinnettä ympäristössä, jossa aikoinaan on valettu metallia permantovaluna jopa 2000 kiloa painavia tuotteita. 

Raahen Taitopaja toimii vuonna 1955 perustetussa valimossa, jossa valmistetaan pronssivalutuotteiden lisäksi lasitöitä, kynttilöitä sekä posliiniset Raahe-koirat eli laivakoirat. Lisäksi pajalla on esillä ”himmelitaivas”, jossa on esillä yli 150 erilaista himmeliä niin perinteisistä materiaaleista kuin lasiputkista valmistettuna. Käsityöperinteitä vaalitaan jo kolmannessa sukupolvessa samassa tilassa.

Kesto: 1 tunti
Lähtöpiste: Raahen Taitopaja Pajakatu 4, 92100 Raahe
Ryhmän koko: 4–20 henkilöä. Isommille ryhmille voidaan pitää kaksi näytöstä peräkkäin.
Saatavilla: Ympäri vuoden
Sisältää: Pronssivalutyönäytöksen, valimo- ja himmeliperinteen esittelyn ja ripauksen raahelaista merellistä historiaa.
Saavutettavuus: Esteetön
Extrat: Opastettu 1 h :n kierros Raahessa kävellen tai tilaajaryhmän autolla. Pienryhmille kahvitarjoilu suolaisen tai makean kera. Pajatuokiot pienryhmille mm. lasityöt, himmelit, pronssivalu.

OTA YHTEYTTÄ
Raahen Taitopaja
050 522 7673
raahentaitopajaathimmeli.com
LINKKI TUOTESIVULLE 

Raahen Matkailuoppaiden opastettu kierros: 6–30 henkilöä, 1–2 tuntia
 

Paikallisoppaan matkassa pääset tutustumaan Raahen värikkääseen historiaan kävellen tai linja-autossa mukavasti istuskellen. Oppaan johdolla käydään idyllisessä vanhassa kaupungissa ja tutustutaan samalla entis-Raahen asukkaiden, merimiesten, käsityöläisten ja porvarisperheiden elämään. Tarinoiden joukkoon mahtuu niin räytyvää rakkautta, veijarimaisia kujeita kuin kauheita tappauksiakin. Suosituimmista kierroksista mainittakoon Wanhan Raahen kierros, Kummituksia ja kummajaisia, Pihakierros Wanhassa Raahessa ja Frouvat ja Fröökynät. Tutustu myös kesän teemallisten kierrosten aikatauluun

Kesto: 12 tuntia
Lähtöpiste: Sovitaan tilauksen yhteydessä
Ryhmän koko: 630 henkilöä
Saatavilla: Vuoden ympäri

OTA YHTEYTTÄ
Raahen Matkailuoppaat ry.
044 754 4419
opaspalvelutatraahenmatkailuoppaat.fi (opaspalvelut[at]raahenmatkailuoppaat[dot]fi)
LINKKI TUOTESIVULLE

Saaristoristeily Raahen saaristoon: 6–12 henkilöä, 2 ½ tuntia
 

Saaristoristeily kiertää saariston parhaat maisemat. Risteilyn aikana tehdään yksi lyhyt pysähdys (n. 30 min). Risteilyn kesto on noin 2½ tuntia. Risteilylle on myös takuulähtö, lisätietoja täällä. Takuulähtö tarkoittaa sitä, että vene lähtee, vaikka kyydissä olisi vain yksi matkustaja.

Kesto: 2 ½ tuntia
Lähtöpiste: Pakkahuoneen museon laituri Rantakatu 33, Raahe
Ryhmän koko: 612 henkilöä
Saatavilla: Toukolokakuu
Opastus: suomi / englanti
Sisältää: Risteily, veneessä pelastusliivit
Saavutettavuus: M/B Jennamarian kyytiin pääsee myös pyörätuolilla.  

OTA YHTEYTTÄ
Raahen Saaristoristeilyt 
045 693 7154 
raahensaaristoristeilytatgmail.com (raahensaaristoristeilyt[at]gmail[dot]com) 
LINKKI TUOTESIVULLE

Saunaelämys historiallisessa pihapiirissä: 2–18 henkilöä, 1–2 tuntia

Kun astut saunaan, unohda kiire, stressi, askareet ja aikataulut. Hemmottele itseäsi löylyn lämmöllä ja ajatusmatkalla historiallisessa pihapiirissä asuneiden elämään. Kapteenin sauna on perinteinen puusauna Wanhassa Raahessa. Astuessasi tämän historiallisen pihapiirin saunaan hyppäät aikamatkalle 1800-luvulle. Suuri hirsiseinäinen sauna lämpiää puilla. Lauteet ovat haapaa ja puusepäntyönä käsin paikoillaan veistetyt. Vesi saunaan tulee ämpärillä kantaen ja kauhalla saavista ammentaen. Kapteenin saunan lauteille mahtuu saunomaan kerralla 9 henkilöä ja saunatuvan pöytien äärelle mahtuu noin 18 henkilöä nauttimaan saunaevästä. Kapteenin saunan lempeissä löylyissä aika pysähtyy ja mieli rauhoittuu. Vietä tunnelmallinen saunailta omalla porukalla tai yhdistä sauna kokous- tai tyhypäivään!

Kesto: 1–2 tuntia / sopimuksen mukaan
Lähtöpiste: Langin Kauppahuone, Kirkkokatu 19, 92100 Raahe
Ryhmän koko: 2–18 henkilöä
Saatavilla: Ympäri vuoden ma–la
Saavutettavuus: Saunassa on portaita. 

OTA YHTEYTTÄ
Langin Kauppahuone
050 513 7750
infoatlanginkauppahuone.fi
LINKKI TUOTESIVULLE

Talvinen rekiretki Raahen saaristossa: 5–12 henkilöä, 1½ tuntia
 

Talvijäiden aikaan voit tilata MeriRaahelta rekikuljetuksen jääteitse Raahen saaristoon. Moottorikelkkavetoiseen rekeen voi halutessa ottaa sukset tai vaikka pilkkivarusteet mukaan. Kysy myös opastetuista retkistä! Matkaan lähdetään joko 12-paikkaisella perinnereellä tai katetulla ja lämmitetyllä kuuden hengen reellä. 

Raahen saaristo on palkittu vuoden retkeilykohteena vuonna 2016. Se on helmi, joka sijaitsee aivan kaupungin sylissä. Kompakti retkeilysaaristo koostuu noin 50:sta pienestä saaresta ja karikosta.

Kesto: 1½ tuntia
Lähtöpiste: Varvintie, 92100 Raahe
Ryhmän koko: 5–12 henkilöä
Saatavilla: Tammi-maaliskuu ajan tuuli- ja jääolosuhteiden mukaan
Opastus: suomi / englanti
Sisältää: Rekikuljetuksen ja kypärän
Extrat: Catering, liikuteltava sauna

OTA YHTEYTTÄ
MeriRaahe
050 434 6340
jouniatmeriraahe.fi
LINKKI TUOTESIVULLE

Tarinatuokio historiallisessa Langin Kauppahuoneessa: 2–30 henkilöä, 45 minuuttia

Kuulet Langin Kauppahuoneen rouvan, patruunin tai piian kertomana tarinoita kauppahuoneen värikkäästä historiasta ja elämänmenosta 1800-luvun Raahessa. Opastuksen yhteydessä nautit palan kakkua mamsellin kakkuvitriinistä ja kahvia tai teetä. Kahvit täällä juodaan aina ruusukupeista ja pootoori, eli santsikuppi kuuluu hintaan. Kauppahuoneen puotista löydät kommeimmat tuliaiset. 

Kesto: 45 minuuttia
Lähtöpiste: Langin Kauppahuone Kirkkokatu 19, 92100 Raahe
Ryhmän koko: 2–30 henkilöä
Saatavilla: Vuoden ympäri ma-la
Opastus: suomi / englanti
Sisältää: Leivoskahvit sekä tarinoita Langin Kauppahuoneelta rouvan, patruunin tai piian kertomana
Saavutettavuus: Esteetön 
Extrat: Lounas, yöpyminen, ryhmäillallinen

OTA YHTEYTTÄ
Langin Kauppahuone
050 513 7750
infoatlanginkauppahuone.fi
LINKKI TUOTESIVULLE

 • Pronssivalunäytös Raahen Taitopajalla
  Pronssivalunäytös Raahen Taitopajalla
 • Rekiretki Raahen saaristoon MeriRaahe
  Rekiretki Raahen saaristoon MeriRaahe
 • Himmelitaivas Raahen Taitopajalla
  Himmelitaivas Raahen Taitopajalla
 • Opastetutulla kierroksella Raahen Matkailuoppaiden kanssa
  Opastetutulla kierroksella Raahen Matkailuoppaiden kanssa
 • Saunaelämys Langin Kauppahuoneella
  Saunaelämys Langin Kauppahuoneella
 • Raahen kesäteatteria produktio Ryhmy ja Romppainen
  Raahen kesäteatteria produktio Ryhmy ja Romppainen
 • Risteilyllä Raahen saaristossa
  Risteilyllä Raahen saaristossa