Seudun matkamuistot kotia koristamaan | Visit Raahe
Seitsemän erilaista matkamuistoa Raahen seudulta

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Paikallisista käsityö- ja lahjamyymälöistä löydät seutua henkivät tuotteet ja koristeet arkikäyttöön, hyllyä koristamaan tai ystävää ilahduttamaan. Matkamuistoja ovat inspiroineet kaunis puutaloalue Wanha Raahe, maailman vanhin sukelluspuku Wanha Herra, seudun merellinen historia sekä puiset kirkkoveistokset menneiltä ajoilta. 

Raahen museo

Museopuodin tuotteet ovat ammentaneet aiheita Raahesta ja Raahen museon kokoelmista. Erityisesti museon kokoelmien suurimmat helmet, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra sekä Mikael Baltin lumoavat puiset 1600-luvun kirkkoveistokset, ovat inspiroineet lukuisiin erilaisiin matkamuistoihin. Wanha Herra on muuntunut muun muassa pastilleiksi, postikorteiksi, keraamisiksi patsaiksi, avaimenperiksi ja magneeteiksi. Onpa sukelluspuvulla oma pelikorttipakkakin! Baltin veistoksia enkeleineen ja muine hahmoineen löytyy korvakorujen, tarjottimien, muistikirjojen ja magneettien lisäksi erilaisista tekstiileistä, kuten kangaskasseista ja keittiöpyyhkeistä. 

Museon lisäksi tuotteita museokauppaan ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Dezio, FafeNenne, Raahen Taitopaja sekä Karhun kirja & paperi. 

Kuutostiimi

Kuutostiimin käsityö- ja lahjamyymälästä löytyy persoonallisia muistamisia sekä pehmeisiin että koviin paketteihin. Kuutostiimin tuotteet ovat saaneet inspiraationsa Raahen seudusta. Valikoimasta löytyy mm. paitoja, kortteja, kodin tekstiileitä, lasinalusia, tarjottimia, julisteita ja avaimenperiä. 

Kuutostiimiltä löydät tuotteita esimerkiksi seuraavilta valmistajilta: Raahe seura, Viiluna, Cortens Design, Kuvanaiset, Herttapuoji ja FafeNenne. 

Langin Kauppahuone

Langin puodin hyllyiltä löytyy paikallisten käsityöläisten tuotteita ja aarteita merten takaa. Tuotevalikoima on koottu Langin laivan rahtikirjan mukaan: vuoden 1864 rahtikirjaan oli kirjattu liivinmaan pellavia, hienoa ranskalaista oliiviöljysaippuaa ja karamelleja Ruotsista. Näitä kaikkia löytyy puodista yhä tänäkin päivänä! 

Puodissa on myös Raahe-aiheisia matkamuistoja, joiden kuvituksia on ostettu paikallisilta taiteilijoilta. Ilahduttaisiko sinua paikallisesti suunniteltu ja tuotettu, Langin Kauppahuoneen nimikkotee tai -kahvi, kangaskassi Taskun pooki -piirroksella tai Siikajoella valmistettu palasaippua, jolle löytyy sopiva, käsinvirkattu palasaippuapussikin? 

Langin kauppahuone suunnittelee monet tuotteistaan itse. Hyllyiltä löytyy esimerkiksi t-paitoja, kangaskasseja, keittiöpyyhkeitä, essuja ja tarjottimia. Sen lisäksi Langin puodista löydät muun muassa Fede Art & Craftin käsitöitä, Taitopaja pronssi- ja keramiikkatuotteita sekä siikajokisen Annika Kukonharjun luonnonkosmetiikkaa. 

Raahen Taitopaja

Raahen Taitopajassa valmistetaan kuuluisat posliiniset Raahe-koirat. Koirat valmistetaan käsityönä, joten jokainen kappale on uniikki. Tunnettujen laivakoirien esikuvana on toiminut merimiesten Englannista tuomat Stafforshiren koirat. 

Wanhasta Herrasta löytyy pronssisia ja posliinisia sukelluspukupatsaita sekä pronssisia avaimenperiä. Pronssista valetaan myös Pekkapatsaan pienet kohokuvat. Raahen perustaja kreivi Pehr Brahe komeilee patsaana kaupungin keskustassa Pekkatorilla. 

Raahelaiset tunnusmerkeistä on tehty lasinsulatustyönä magneetteja. Haluatko jääkaappiasi koristamaan Wanhan Herran, Pekkapatsaan vai raahelaiset koirat? 

 • Langin kauppahuoneen tuotteita
  Langin kauppahuoneesta löydät paikallisten käsityöläisten tuotteita ja aarteita merten takaa.
 • Kuutostiimin tuotteita
  Kuutostiimin käsityö- ja lahjamyymälästä löytyy persoonallisia muistamisia itselle ja ystäville.
 • Taitopajan tuotteita
  Taitopajalta löydät muun muassa tunnetut posliiniset Raahen koirat.
 • Museon tuotteita
  Raahen museon tuotteet ovat saaneet inspiraationsa museon helmistä; sukelluspuku Wanhasta Herrasta sekä Mikael Baltin 1600-luvun kirkkoveistoksista.
 • Fafenennen tuotteita
  Fafenennen kauniita Raahe-tuotteita löydät muun muassa Kuutostiimiltä ja Raahen museosta.